Monday, November 12, 2007

Ataturk'un anisina, onun begendigim belki onceden hic okunmamis sozleri...

Ondan daha guzel baska kim fikirleri bu kadar guzel dile getirebildiki?

Iste fikirlerini akici bir turkce ile getirdigi konusmalarindan alintilar sizlere. Bunlari okuyunca insan utaniyor kendinden, cunku Ataturk bizden onceki nesilde yetismis buyuklerimiz ile birlikte yok olmaya yuz tutulmus, hasta olarak adlandirilmis bir milleti ve insanini tekrar var olma gucunu asilayarak ayakta tutabilmisdir. Kendisinden cok kurtulus savasi ve sonrasi kazanilan zafer ve yapilan buyuk isleri milletine mal eden, olum doseginde bile ulkesi icin nefesini tuketmis boyle bir insana ve Ataturk gibi ulkemize canini feda etmis, calismis buyuklerimize resmen hainlik yaparak ulkeyi kimlerin ellerine teslim ettik.

Bu yuzden bence kendimizden utanmamiz lazim.

Su asagida ilk koydugum paragraftaki sozleri bence en uzucu ve bir o kadarda en can alici sozleri . Cunku o sozleri olmeden birkac yil once bir toplantisinda soylemis.

Doktorlarin dinlenmesi gerektigini soyledigi halde, ayakta durmaya bile gucu yokken yaptigi bir toplantida. Orda bile ne buyuk lider oldugunu gosteriyor bizlere, o paragrataki ulkesine olan sevgisini dile getirip ve calisma arkadaslarindan ozur dilerken.

Bizim simdi basa gelen yeni devlet adamlarimiz ise kiclari yumusak koltuklarda otursun dige kac milyar lira harcanarak, italyan derilerden yapilmis koltuklarda 2-3 saat bir meclis toplantisi yapsalar ulkeye cok buyuk bir hizmet yapmislar gibi kendilerini goruyorlar.

Oturup bu hukumetin basindaki basbakan sifatindaki sahsa soru sormaya kalksaniz, azar isitiyorsunuz onun degerli vaktini harcadiginiz icin. Ya ananizi alip gitmeniz isteniyor sizden, yadagidip cevabini babanizdan ogrenmeniz ve tabiki bu secenekleride begenmezseniz ulkeyi terketmeniz isteniliyor.!

Bence tarihimizin utanc tablosu bugunku hallerimiz.

Neyse lafi daha fazla uzatmadan sevgili Ataturk'un sozleriyle kapiyorum yazimi.

Bir Toplantı esnasında Türk Tarih Kurumu üyelerine söylenmiştir:

"Ben fani bir insanım, bir gün öleceğim, büyüklüğüne ve üstün kabiliyetlerine inandığım Türk Milleti'nin gerçek tarihinin yazılmasını sağlığımda görmek istiyorum. Onun için bu toplantılarda kendimden geçiyor, her şeyi unutuyor, sizi yoruyorum. Beni affedin."

"Gelecek nesillerin Türkiye de Cumhuriyetin ilanı günü, ona en merhametsizce hücum edenlerin başında, cumhuriyetçiyim iddiasında bulunanların yer aldığını görerek şaşıracaklarını asla farz etmeyiniz! Bilâkis, Türkiye'nin münevver ve cumhuriyetçi çocukları, böyle cumhuriyetçi geçinmiş olanların hakikî zihniyetlerini tahlil ve tesbitte hiç de tereddüde düşmeyeceklerdir."

"Türkleri bütün dünyaya geri bir millet olarak tanıtan görüş bizim de içimize girmiştir. Dörtyüz çadırlık bedevî bir kabileden bir imparatorluk ve millet tarihini başlatmak suretiyle imparatorluk zamanında Türklerin görüşü de bu merkezdeydi. Evvelâ millete, tarihini, asîl bir millete mensup bulunduğunu, bütün medeniyetlerin anası olan ileri bir milletin çocukları olduğunu öğretmeliyiz."

"Türk çocuklarında kabiliyet her milletinkinden üstündür.Türk kabiliyet ve kudretinin tarihteki başarıları meydana çıktıkça, büsbütün Türk çocukları kendileri için lâzım gelen hamle kaynağını o tarihte bulabileceklerdir. Bu tarihten Türk çocukları bağımsızlık fikrini kazanacaklar, o büyük başarıları düşünecekler, harikalar yaratan adamları öğrenecekler,kendilerinin aynı kandan olduklarını düşünecekler ve bu kabiliyetle kimseye boyun eğmeyeceklerdir."

Ankara ve İstanbul şehirlerinden birine "Atatürk"adı verilmesi için bir kanun teklifinin hazırlığı üzerine verdiği cevap:

"Bir adın tarihte kalması ve ağızlarda söylenmesi için, şehirlerin temellerine sığınmak şart değildir. Tarih zorlanmayı sevmeyen nazlı bir peridir. Fikirleri tercih eder."

30 Ağustos Bayramında tebrikleri kabul ederken:

"Bu zaferi kazanan ben değilim. Bunu, asıl, tel örgüleri hiçe sayarak atlayan, savaş meydanında can veren, yaralanan,kendini esirgemeden düşmanın üzerine atılarak Akdeniz yolunu Türk süngülerine açan kahraman askerler kazanmıştır. Ne yazık ki onların her birinin adını Kocatepe'nin sırtlarına yazmak mümkün değildir. Fakat hepsinin ortak bir adı vardır:Türk askeri... Tebriklerinizi onların namına kabul ediyorum!..."

"Bizi yanlış yola sevkeden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, sâf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz,dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden,harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir."

"Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla alâkası olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler zamanın yeniliklerine uymayı kâfir olmak sanıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış yorumu yapanların amacı, İslâmın kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, beyinledir."

"Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, hakiki üretici olan köylüdür. O halde, herkesten daha çok refah, mutluluk ve servete hak kazanmış ve lâyık olan köylüdür."

No comments: