Thursday, March 20, 2008

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya

Rahmetli Ataturk'un bizlere miras biraktigi Turkiye Cumhuriyetini karsilasacagi saldirilar, hatta olum tehtitlerini bile goz onune alarak gorevi cercevesinde korumaya calisan gercek bir milliyetci ve aydin Abdurrahman Yalcinkaya.

Bu mangal gibi yurege sahip olan bassavciya saldiranlara bir bakalim. Kim bunlar? Ilk basta tabiki suclanan parti mensuplari. Nasilsa cirkeflestiler, nasilda saldirilarinin dozlarini artirdilar, nasilda Canakkale savasindaki sehitimizin uzerinden bile dini prim yaparak sayin bassavciya saldirmaya calistilar. Insan boyle dini siyasete alet eden bu insanlarin yuzune tukuresi geliyor.

Onlarin disinda bassavciya buyuk kelimeler kulanarak kendilerini ulkenin tek aydin! kesmi goren entel liboslar var. Bu entel liboslarin cogunlukla kose yazarligi yaptigi gazete'de radikal gazetesi. Hani su Orhan Yamuk, pardon pamugu'du yere goge sigdiramadiklari gibi gazetenin bir gunluk yonetimi bu gubudik tipliye birakan gazete. Hani Yamuk'da bunu firsat bilip bas sayfaya Nazim Hikmet'in resmini koyup, zamaninda Cumhuriyet gazetesinin attigi basligi kulanarak hem Cumhuriyet gazetesine gonderme yapmis hemde kendisini bi nevi Nazim Hikmetle ozlestirmeye calismistir. Hani Nazim Hikmet'de dusuncelerinden dolayi ulkeden kovulmus ama simdi halk tarafindan sevilen bir edebiyatcimiz ya, bu yamuk'ta kendisini oyle goruyor sanirim. Bilmiyorki yamuk dusuncelerinden degil, desteksiz attigi yalanlar ve ulkeyi bir nobel ugruna satmasindan dolayi sevilmiyor.

Neyse geri konumuza doneyim ben =). Iste bu entel liboslarin bir araya geldigi ve Dogan grubuna ait olan gazete Radikaldeki bazi kose yazilarini okuyunca ulkede AKP'e komur yada sunun bunun nedeniyle oy veren okumamis halkdan cok boyle entel libosluk altinda inceden inceye cumhuriyetin savunucu kisileri yerden yere vurmaya calismalarina kizdim.

Hele keltos bir kose yazari(!) sayin Bassavciyi asagilarcasina surekli Abdurrahman Abdurrahman diye yazisi icerisinde ismiyle hitap eden alayci bir yazi yazmis. Bu alayli ve saygisizligin diz boyu oldugu yazi icerisinde cogunlugun sectigi bir partinin Abdurrahman beyin ne edip yapip kapatma yollari aradigini ve bunun caresini askeri zamanda cikarilmis anayasa kanunu ilede yururluge soktugunu anlatmaya calismis. Kisacasi bir sekilde askeri degil hukuki bi darbe gibi gostermeyede calismis sanirim.

Bu tur entel liboslarin ne yazdigini gerci pek anlamasi kolay degil, yani bu adam simdi ben onu demedim nerden cikardin dese, birsey diyemezsiniz. Aynen entel liboslarin basini ceken Yamuk abileri gibi. Dediklerini anlayan kisiler parmakla sayilcak kadardir belki. Onlarda sirf anladim demek icin anlamis gozukuyorlardir belki =)

Neyse bu liboslarimiz simdi sanki ulkemizde mukemmel bir demokrasi anlasyi varmista ve buna uyan demokrat bir parti varmista bizim demokrasi dusmani gespot(!) bassavcimiz buna karsi dava acmis gibi bir yerlerini yirtiyolar.

Demokrasi diye ulkenin icine ettiniz yilardir. Demokrasiyi kendi fikirlerinize gore sekil verip sonra olaylara sizin gozunuzle bakmayani ise hemen gespotcu yapin, hatta bu demokrasi catisi altina terorist ve irticacilarin fikir ozgurluklerini koruma altina alin ama bunlara karsi savasanlarin gorusleri gespotcu ilan edin ha?

Oturun tarihi hicbir kaniti olmadan 1 milyon ermeni ve 30 bin kurt katledildi diyen adami goklere cikarin ama Cumhuriyeti hayati pahasina gorevi dogrultusunda korumaya calisan bir Cumhuriyet bassavcisina boyle asagilik alayci, saygisizca yazilar yazin.

Sizin entel liboslugunuz taaaaaaaa ................................... anladiniz siz onu =)

Birde sayin bassavciya saldiranlar arasinda ilimli islamcilar var. Bu ilimli islamci lafida biliyorsunuz bize Batinin giydirmeye calistigi bi kiyafet son 40 yildir. Onlar icin musluman olan bir ulke hiristiyan ulkeler gibi cagdas, modern ve cumhuriyetci olamaz. Onlar icin bir muslumarin yasadigi ulke islam ulkesi olma ama oyle radikalcide degil, ilimli olmali =). O zaman hem kendi baslari agrimayacaktir batinin, baslarina bela olmiyacaktir hemde o ulkelerin ustune binilip kulanilmasi kolay olunur. Bunu AKP'nin 5 yillik hukumeti zamaninda acikca gorduk. Ulkemizde ellerini uzatmadiklari kurulus ve toprak kalmadi bu batililarin. Onlari bir baska yazimda detayli deginecegim.

Neyse bu ilimli islamcilara en guzel ornek baba-ogul Akyol'lar. Gecenlerde Mustafa Akyol'un bi yazisini okudum. Bu dava acildigini duydugunda 'turkiye vatandasi' oldugu icin utandigini yazmis. Hatta bununla kalmamis demiski, insanlari kapamaya calisan anayasa kendisinide kapatmalidir demis.

Baka hele sen, AKP hukumeti sirasinda olan onca cirkeflige karsi utanmamis ama beyefendi AKP'i kanunlar cercevesinde kapatilma davasini duyunca utanmis. Bir nobel'de bu kucuk Akyol'a verelim ne dersiniz? =)

Anayasami insanlari kapamaya calismiyorAkyol efendi, Anayasa sizin gibi sinsi amaclari bastan belli olan kisilerin yollarini kapiyor sadece. O yollarki, kapanmasa birgun ulkemiz Iran'dan beter olabilecegi dun gibi asikar. Amerikada bekliyor suratinda nur olmayan fetulahiniz yollar acilsada bi gelebilsem diye. Hemde gelisi ayni Humeyninin Iran'a girisi gibi olacagi umidiyle ama biraz zor olur bizim ulkemizde boyle yuregi mangal gibi bassavcilar olup, onu destekleyen %53'luk bir cogunluk ve Turk Silahli Kuvvetleri gibi Ataturk yoluna bas koymus Cumhuriyet bekcileri oldugu surece.

Hadi bakayim bir yerlerinizi yirtmaya, demokrasi agzinizda sakiz gibi cignemeye, Avrupa ulkelerini ornek gostermeye, Kuran'dan dualar okuyarak Canakkele sehitimizi kulanmalara kadar dini siyasete sokarak iyice asagilasmaya, bunlarda yetmezse 5 yildir ulkenin sorunlarina kafa patlatmadiginiz kadar kac gundur oturup gece gunduz anayasayi nasil degistiririzde bu seriat yoluna devam ederiz diye dolasin.

Yolumuza devam diyorsunuz ama yolunuzun sonu gozukmeye basladi, hemde cikmaz sokak bu yolun sonu. Bakalim donebilecekmisiniz bu ciktiginiz yolun sonundan. =)

Yazima nokta koymadanda bu yuregi mangal gibi olan Turkiye Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahman Yalcinkaya'ya saygilarimi sunuyorum.

Ataturkun bizlere emanet ettigi Turkiye Cumhuriyetini caniniz pahasina savundugunuz icin ben ve benim gibi Turkiye Cumhuriyeti cocuklari sizinle gurur duyuyor ve destekliyor.

Yalniz degilsiniz Sayin Yalcinkaya.

No comments: