Sunday, June 22, 2008

Milli Takimdan Alinacak Dersler!

Ilkoncelikle millilerimizin Hirvatistan macindaki galibiyeti ile olan azicik aklimida kaybetigimi bildireyim =P. O kadar voleybol oynarim ama ellerim bu kadar sismemisti simdiye kadar. Deli gibi alkislarken hem eller gitti hemde bagirmaktan ses. Benimle maci izliyenlerinde kaburgalarinda catlakliklar ve gecici sagirlik tespit edildi. =)

Neyse bu kadar geyiklikten sonra biraz ciddiyete doneyim ve attigim baslik uzerine fikirlerimi acikliyayim sizlere.

Bir cok kisi bu takima guvenmedi, bu takimla birsey yapilamaz denilinip Fatih Terim'e daha ilk gunden saldirilar baslatildi. Hele ilk yenildigimiz mactan sonra basta medya olmak uzere cogu kisi her turlu seyi yazdi cizdi soyledi. Simdi bile hala 2-3 dingil Fatih Terim hakkinda ileri geri konusuyor. Tukurduklerini yalamak istemiyorlar cunku.

Bir takimi takim yapan yukaridaki kadrodur. Ama malasef bizler hala 2-3 ismi sivriltip diger kisileri unutuyoruz. Basari 2-3 kisinin degil yukaridaki resimdeki herkesin hakkidir.

Milli takim kendisine ilk gunden beri guvenilmesede onlar kendilerine guvendiler. O yuzden son saniyelere kadar mucadeleyi birakmadilar ve bundan dolayida yari final'de oyniyacagiz Carsamba gunu.

Iste millilerimizden almamiz gereken derste budur. Turkiye Cumhuriyet'ini laik bir devlet olarak bolunmez butunlugunu korumak icin her alanda mucadelemize devam etmeliyiz.

Yilmamaliyiz!

Onumuze guclenmis olarak cesit cesit amaclardaki gruplar cikacaklardir ve bizleri yildirmaya calisacaklardir ama bizler inancimizi yitirmedikce, yilmadikca kimse amacina ulasamaz. Anca disaridaki ve icteki Turkiye Cumhuriyeti'ni bolmek isteyen yada o kisilere yaltakcilik yapan kisilerin sozlerine kulak asarsak ve mucadeleyi birakirsak iste o zaman yeniliriz.

Unutmayalimki bizlerin butunlugunu sagliyacak ve basariya goturcek kisiler her kesimden insanimizla mumkun olacaktir. Ayrimcilik yapmak, birilerini birilerinden daha buyuk yada ustun gormek bizlere basarilar getirmez. Bunun orneklerini gunumuzde cok iyi sekilde gormekteyiz.

Ulker'in milli takim icin yapmis oldugu muthis guzel reklamlarda bir slogan var 'aklimizda futbol kalbimizde Turkiye' denilen.

Bende onu ' her zaman her yerde aklimizda ve kalbimizde Turkiye' olarak degistirerek yazima son veriyorum =)

No comments: