Tuesday, July 08, 2008

Aptal Olmak Sart Oldu Artik!

"Riyakárlığın milli karakter haline geldiği dönemlerde, çıplak gerçeklerden bahsetmek aptallıktır aslında... Surata üzgün ifadeli maske takıp, hassas konuları teğet geçmek, en güzelidir..."

Yukaridaki cumle hurriyet kose yazari Yilmaz Ozdil'e ait.

Bende aptalik yapmaya devam ederek son gunlerde ulkemizde gelisen olaylar uzerine fikirlerimi paylasayim dedim.

Artik sagir sultanin bile duydugu bir 'ergenekon' olayi var. Tutuklananlarin icinde universite rektorunden tutun, kose yazarlari ve simdide yuksek rutbeli emekli pasalarimiz var.

Isin ilginci bu kisileri 'teror' yasasi kapsaminda suclanip Turkiye Cumhuriyetini yikma planlari oldugu icin suclaniyorlar.

Isin en ilginc ve garip kismi ise bu kisiler tutuklanirken asil Turkiye Cumhuriyetini yikma planlari kendi sesiyle kayit edilmis Fetullah Gulen suclandigi mahkemeden sucsuz bulunarak, hakkindaki dava dusuruluyor.

Simdi bi tarafta Ataturkcu olduklarini bildiginiz, yazilarindan yada konusmalarindan Turkiye Cumhuriyetini bagimliliklarini bildiginiz kisiler 'sozde' deliller ile apar topar goz altina alinip sonra tutuklanirken diger tarafta Turkiye Cumhuriyetini yikma planlarini kendi sesinden duydugumuz kisi serbest birakiliyor.

Simdi bi tarafta ulkeyi dolandirdigi ile bilinip hapise yatirilan ve 'bu gecis kanlimi olacak kansizmi' lafi ile Turkiye Cumhuriyetine karsi olusunuda acik acik belirten Erbakan hapisten yasindan dolayi cikarilip ev hapsi verilirken kanser hastasi olan ve yine cevresi tarafindan Turkiye Cumhuriyetine bagimliligi ve vatanseverligi sozedilen rahmetli Kuddusi Okkir ergenekonun kasasi diye apar topar 1 yil once tutuklanip, o haliyle hapisanelerde gecirdi omrunun son gunlerini.

“Bu, Cumhuriyet döneminin sonudur. Laik sistem çökmüştür ve onu kesinlikle değiştirmek istiyoruz.”

"“Laiksen Müslüman, Müslümansan laik olamazsın; bunların ikisi bir yerde durmaz; ya o, ya bu!”

Yukaridaki ilk cumleyi soyleyen Turkiyenin Cumhurbaskani, diger cumleyi soyleyen ise Basbakani.

Bu ergenekon davasinda tutuklananlara sasmamak lazim cunku evet onlar darbeciler, cunku onlar bu travma gecirmis kafalardaki seriat planlarini bozacak, yikacak ve o planlara karsi darbeye hazir vatansever insanlarimizdi.

Serbest birakilan yada ev hapsine alinan kisiler ise travmali kafalardaki planlarin ele baslaridir!

Iste bu gercekleri yazmak ve konusmak aptalliktir, ozelikle bu zamanda!

Fakat boyle zamanlarda aptal olmak lazimdir...

No comments: