Wednesday, April 01, 2009

Evimizdeki Tehlike-2

Asagidaki haber dunku sayfamda paylastigim tuyler urpertici haberin hemen hemen aynisi. Bu sefer cocuk 12 yasinda ve sapik ise asagidaki resimdeki 26 yasindaki bir serefsiz (adam demeye dilim varmiyor). Sunun suratina bir bakarmisiniz hele. Sapik guvenilmiyecek bir kisinin suratimi var yoksa efendi tipli bir kisininmi? Kimbilir kac evli barkli kisilerlede internet uzeri dostluk kuran biriydi bu.
Bu sapikta kendisini kucuk yasta bir kiz gibi tanitarak internette diger kucuk yasta kizlarla yakinlik kurarak onlara webcamlerini actirip onlarin goruntulerine ulasiyormus. Bu haberde korkunc olan baska birsey ise, bu adamin kacak internet kulanarak baska bir kisinin internet baglantisi uzerinden sapikligini yapmasi. Dusunsenize eger o internet baglantisinin sahibi yasli tek basina yasayan bir bayan olmayipta yerine evli bir ciftin yada bekar bir adamin kulandigi bir internet agi olsaydi o kisiler artik derdini anlatana kadar yada sucsuz olduklarini ispat edene kadar ne buyuk bir suclama altinda kalacaklardi.
Siz siz olun kablosuz evinizdeki internet aginizi bu bayandaki gibi korumasiz yapmayin, sifre koyun (gerci isini bilen kisiler sifreleride kirip bedava internet kulaniyor onun bunun ustunden) yada kablosuz internet kulanmayin evinizde. Ozelikle cocuklu ailelerin masa ustu bilgisayar kulanmasi ve bununda anne-babanin gorecegi bir ortamda olmasi cok onemli. En azindan cocugunuzun kiminle ne yaptigini yada kimlere kamera actigini gorursunuz yada en dogrusu yabancilara kamera acamazlar sizinle ayni ortamda bilgisayari kulanirlarsa. Bu cocuk 12 yasinda diger cocuk 9 yasindaydi. Bu biraz daha akli basinda olacak bir yasta bile olsa goruldugu gibi karsindaki kisinin kendi yaslarinda bir kiz cocugu oldugunu dusunup, ona guvenip kamerasini acmis ve yine ailenin haberi is isten gectikten sonra oluyor. Lutfen yasi 18 yas alti cocuklarin odalarina pc/laptop koymayin ve her zaman girdikleri sitelere, arkadaslik ettikleri kisilere ve yaptiklari sohbetleri kontrol edin. Bu asagidaki haberler gibi korkulu ruyalar gormektense onceden tedbirlerinizi aliniz.
Unutmayinki internette nasil cirkin kadin/erkek yakisikli ve guzel bay/bayan olabiliyorsa, ayni sekilde bu haberlerdeki 20 kusurluk, 40 kusurluk adamlarda karsiniza ufak kiz gibi cikabiliyor. Simdi oyle programlar gelistirildiki bu kisiler sahte kameralar acip size 9-10 yasindaki cocugun videosunuda gosterip sanki kendileri o yasta bir cocuk gibi kandirabilirler. O yuzden karsinizdaki kisinin kameradaki goruntusunden cok sesini duydugunuz kisilere inanin.
Bu haberde tek tebrik edilcek kisiler ise internet polis-dedektiflerimiz. Gercekten uzerlerine dusen gorevi titizlik ile yapip, gercek sucluya ulasmislar.
Avize yakalattı!

Oyun sitelerinde tanıştığı çocukları kandırıp cep telefonuna çıplak görüntülerini çekti

Oyun sitelerinde tanıştığı çocukları kandırıp cep telefonuna çıplak görüntülerini çeken Eyüp Kurum'u bir avize ele verdi. Polis, görüntülerdeki avizeden yola çıkarak, avizecide çalışan Kurum'u yakaladı.

Oyun sitesinden tanıştığı A.Ç'nin (12) çıplak görüntülerini kaydederek şantaj yapan Eyüp Kurum (26) yakalandı. Polis, görüntülerdeki avizeden yola çıkarak Kurum'a ulaştı.

Danimarka'da yaşayan A.Ç.'nin ailesi, geçen hafta Türk Konsolosluğu'na başvurarak, kızlarının internette konuştuğu bir kişi tarafından kandırıldığını söyledi. Aile, kendisini hemcinsi ve yaşıtı olarak tanıtan bir kişinin kızlarını "web cam" önünde soyundurup, cep telefonuna çıplak görüntülerini kaydettiğini, ardından şantaj yaptığını iddia etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün konuyla ilgili olarak bilgilendirilmesinin ardından, kullanıcının bilgisayarının IP numarasından adresi tespit edildi. Savcılık izniyle Beyoğlu Şişhane'deki adrese düzenlenen operasyonda telefon sahibinin tek başına yaşayan yaşlı bir kadın olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemede kadının şifresi olmayan kablosuz ağ (wirelss) kullandığının görülmesi üzerine ağdan kaçak olarak faydalananlar araştırıldı.

Eli titremiş!

Bu sırada dedektiflerin dikkatini küçük bir ayrıntı çekti. Şüphelinin cep telefonuyla "web cam"den görüntü aldığı sırada elini titretmesi sonucu arka taraftaki avizeyi de çektiği tespit edildi. Bu izden yola çıkan polis, şüpheli 200 kaçak kullanıcı arasından bir avizecide çalışan Eyüp Kurum'u gözaltına aldı.

Evli olan Kurum'un dizüstü bilgisayarında aralarında A.Ç.'nin de bulunduğu çok sayıda çocuğun çıplak görüntüleri ve fotoğrafları ele geçirildi. Emniyette susma hakkını kullanan Kurum'un A.Ç'yle bir oyun sitesinde tanıştığı öğrenildi. Kurum, çıkarıldığı Beyoğlu Adliyesi'nde "Küçük yaşta çocuk istismarı" suçundan tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Oyun sitelerindeki 'Akbaba'!

Öte yandan uyun sitelerinde tanıştığı kız çocuklarına kendini, "Ben ablanım. Sana ergenliği öğreteceğim" diyerek soyundurup görüntülerini kaydeden evli ve 2 çocuk babası Timur Akbaba (34) da yakalandı. Akbaba'nın iki bilgisayarında son kurbanı, Kadıköy'de oturan 9 yaşındaki L.R'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 çocuğun görüntüsüne ulaşıldı. Zanlının yüz e-posta adresinin olduğu, her çocuk için farklı adresi kullandığı ortaya çıktı. Yapılan sorgulamada suçunu itiraf eden Akbaba, pişman olduğunu söyledi.