Wednesday, August 26, 2009

Açılım!

Bu konu uzerine soylenecek/yazacak cok sey var ama kisa tutacagim yazimi. Turkiye acilimlar ulkesi oldu cikti. Herkes kendi capinda aciliyor bir yerlere. Mesala Orhan Yamugumuzun Nobel sonrasi dunya'ya bir acilisi vardiki sormayin gitsin. Adam sanki roman yazari degil tarihci ve politikaci gibi konusmalar yapti gittigi her yerde.

Sonra belki bir nobelcikte bana verirler gayreti ile Can Dundar acilim yapti Ataturk'un hayati uzerine. Megersem ne bilmedigimiz sey varmis Ataturk hakkinda!. Mesala film'de sansurle gosterilen sigara ve icki icmesi gibi!!!

Sonra Tayyip'i basimiza gecmesin'de en buyuk rol oynayan Deniz Baykal 'pece' acilimi yapti. Birakin basortu yada turban adam oyle bir acildiki 'pecelilere' sahip cikti. Megersem peceliler politika yapmak istiyormus ve Cumhuriyet Halk Partisini destekliyormusta bizler habersizmisiz. Sagolsun Baykal sayesinde peceliler pecelerini cikarmadi ama birkaci kapatildiklari evlerinden cikip siyaset meydanlarinda boy gosterdiler ama cubbeli hocalari bakti kiziyor, sessiz sedasiz ortadan yok oldular rozetlerini geri verip.!

Sonra Turkiye Cumhuriyetini korumak icin en buyuk acilim 'Ergenekon davasi' ile basladi. Eger korkusuz savcilarimiz olmasa kose yazarlari, eski rutbeli yasli askerler, rahmetli Turkan Saylan gibi vatandaslar darbe gerceklestirip yikacaklarmis ulkemizi basimiza!

Ergenekoncular surune dursun hapisaheneler'de bizim koc gibi Apocugumuz avukatlari araciligi ile oyle bir acildiki, bir yol haritasi vermis. Nereye kadar acilabiliriz onu gosteriyor bizlere!

Buraya kadar tiye alarak yazdim yazimi. Simdi ciddiyet =)

Ataturkcu zihniyetin/fikirlerin sansurlendigi, susturuldugu yada hapislere kapatildigi bir donemde, Turkluk benligimizden uzaklastirilip Araplastirildigimiz (ozelikle sudilestirildigimiz) bir donemde, genclerin kendi tarihini bilmedigi, kendi Turkcesini dogru durust konusup yazamadigi bir donemde, bizleri yoneten kisiler cikip kulturunu ve dilini unutmamis, Turkiye'de yasayan her vatandas gibi haklara sahip olan Kurt kimliginden gelen vatandaslarimiza acilim yapilarak onlarin sozum ona kultur, dil ve vatandaslik haklarina sahip cikilacak.

Bunada bizim bazi yazar ve sanatcilarimiz destek veriyor.

Sizler Ataturkculugun ayaklar altina alindigi, okularin yikildigi, ogrencilerin sokaklarda dovuldugu, universite rektorleri'nin yaka paca elde delil melil olmadan iceriye atildigi, insanlarin artik iktidar adina soz soylemeye korktugu, ulkesi icin olene kadar calisip faydali seyler yapmis Turkan Saylan gibi aydinlarimizin hor gorulurken orta'da kazma gibi tipler ile veletlerin bir gece'de servetlere ulasip saygi gordugu bir ulke'de sesini cikarma, karsi cikma, bunlar icin cikip 'iki cihanda'da lekeli kabul edileceksiniz' deme ama ne idugu belirsiz bir 'kurt acilimina' gozu kapali destek verip, yukarida yazdigim seyleri ulkene yasatanlara tesekkur et.

Yaziklar olsun!

Sen merak etme dogudaki hicbir Kurt ne dilini ne kulturunu unutuyor ama Turk kimligi altindakiler ne yazikki hem kulturunu hemde dilini gunden gune unutuyor. Ya Araplasarak ya da batilasarak!

Boyle giderse goreceksin acila acila nerelere gelmisin. Donup baktiginda o Turkiye'yi goremiyeceksin!