Monday, September 28, 2009

G20 geldi ve gitti!


Bu resim Oakland denilen Pittsburgh Universitesinin bulundugu bir yerlesim alani. Oaklandaki su arkadaki gordunuz evler genelde Amerikaya gocmus Italyanlarin evleri. Bu evlerin alt katlarinda kendileri ust katlarinida genelde ogrencilere kiraya vererek gelirlerini o sekilde saglayip gecinen yaslilar yasiyor. Bu protestolar felan bayagi onlarin isine yaradi, film izler gibi oturup izlediler (resime dikkatli bakarsaniz arkada iki yasli teyzemizin izledigini goreceksiniz)

Neyse bu kadar bilgi yeterli sanirim o bolge hakkin'da. En cok protestolar genel de bu bolge civari oldu cunku dedigim gibi hem Pittsburgh universitesi hem de kampusu o bolgede. Kisacasi ogrencilerin en yogun oldugu bolgede protestolar aksamlara kadar surdu.

Sehir merkezin de polis ve asker nerdeyse kus ucurmuyor gibiydi. O kadar guvenlik onlemine karsi yinede bir kac is yerinin camlari kirildi fakat sanirim simdiye kadar yapilan ulkeler arasi ekonomik grup toplantilarinin en kansiz olaniydi. Hatirlarsaniz digerlerin de olen bile olmustu.

Kapitalizm ulkesi olarak bilinen Amerika da genclerin buyuk cogunlugu kapitalizme karsi. Sosyalist genelde, Obama icin de oyle diyorlardi ama Obama'nin asil meslegi olan avukatliktan gelme sanirim, her davaya karsi ayri bir konusuyor =)

Bu arada bizimkiler de burdaydi. Emine ve Tayyip. Emine kendini yine oyle bir paketlemiski en on sirada ne sagina donebiliyor ne soluna ne de arkasina, zavalicik oyle dimdik kala kaldi herkes birbiri ile sarilip/opusup selamlasirken fotograf cekimlerinde =)

Ayrica bu G'lere hic gerek yok ya, bizim super T baskanligi altinda dunyanin ekonomik krizi mrizi kalmaz teget gecerdi her ulkeye. Teget gecerken herkes yat mat sahibi olur, veletlerimiz misirci/yumurtaci olur, sonra her ulkenin zengin isadamlari da yanlarina 1 issiz aldimida issizlik missizlik kalmazdi. Kapitalizmin ilaci Recep!

Neyse iste bir G'ler toplantisida geldi ve gitti buyuk protestolarla ama bu protestolari dinleyen tek bir devlet adami olmadan.