Wednesday, May 19, 2010

19 Mayis!

Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol...

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK

Boyle bir onderi/fikir adaminin cizdigi yolda ilerlemektense salya sumuk aglayarak 'bir dikili agacim bile yok' diyip simdi ciftliklerde yasayan Fetos gibi ufurukcunun pesinden giden para babalari ve onlarin satin aldigi genc beyinler ile Turkiye gerilerken evet Rusya'da ya da Afrikada avuc kadar kisi parasiz okuma karsiligi Turkce konusmayi ogrenecek. Ne mutlu bize!

Ben su komploculardan degilimdir. Yani bisey oldumu 'aha Amerikanin isi' diyenlerden. Cunku Fetosu besleyen ve destekleyen Turkiye Cumhuriyeti nufus cuzdani tasiyan kisiler. O'nun adina okular acan, onun green card alabilmesi icin en iyi avukatlari tutan ve o ol dese olecek muritleri.

Malesef sadece muritleri degil suratina Cumhuriyetci maskesi takarak resmen sol kanadi yok ederken tarikatcilari gunden gune ulkede guclenmesine yardim eden, Cumhuriyetci ve Cumhuriyet gencleri yetistirmek icin yillardir sagligina aldirmadan olum dosegine kadar gonullu calismis rahmetli Turkan Saylan hocamizin sagliyla bile bu kadar yakindan ilgilenmeyen Baykal megersem Fetosun sagligini merak eder, sorar ve selamlarini iletirmis bunca yildir. Hatta Fetoscularin kahramaniymis bizim Baykal!

Baykalin kasedi uzerine bir seyler yazacaktim ama degmez diye dusundum. Bu sayfayi okuyanlar ya da beni taniyanlar bilir Baykali hic sevmedigimi ve o koltuga hic layik olmadigini dusundugumu. Adamin demokratik biri olmadigini tam tersi resmen partiyi ele gecirerek kendi saltanatligini yurutugunu dusunurdum. Neyseki su kaset ciktida adam yalandan da olsa istifasini verip alkislar ve omuzlar uzerinde geri donecegini sanirken Kilicdaroglu adayligini koydugunu soyliyerek donus yolunu kesti.

Ataturk her zaman genclere hitabesinde ya da halka yaptigi konusmalarda, gelecegin genclerin elleri altinda oldugunu, onlardan beklediklerini ve neler basarabileceklerini soylerdi. Fakat onun partisi malasef birakin genclere firsat vermeyi, genclere sirtini dondu. Gencler ya tarikatlara ya da irkci gruplar arasinda paylasildi Baykal bey pecelilere sahip cikarken.

Iste Ataturkun kurdugu Cumhuriyet Halk Partisi belki Kilicdaroglu ile tekrardan gencligi kazanmasini bildigi gibi onlara firsatlar verecek, onlarin zekasini kulanmasini bilecek ve Turkiyeyi yakistigi yerlere yeniden getirecek yeni nesiller.

Ataturk gibi umudumuz yeni nesilerde. Ataturku gercekten anlayan, seven ve saygi duyan yeni nesilerle nice 19 Mayislari kutlama umuduyla onu acilmis bir CHP sevinci ile kutluyoruz bu yilki 19 Mayisi.

Baykalsiz bir CHP herkese hayirli olsun =) ve 19 Mayisimiz kutlu olsun!

P.S:Zulfu Livanelinin Baykal icin 2007'de yazdigi kose yazisini okumanizi oneririm. O yaziyi okuyup hala Baykali destekleyenler cakma laikciler ve Cumhuriyetciler bana gore!